Luttekestraat 66, 8011 LS Zwolle

Ik heb bij dit restaurant met een bruiloftsgezelschap gegeten. Van tevoren had ik een uitgebreide lijst gestuurd met mijn dieet (vrij van o.a. pinda, melkeiwit, gluten, gisten, suiker, peulvruchten en schaaldieren) en de dingen die wel zouden kunnen.  De kok had op voorhand al aangegeven dat hij dit een leuke uitdaging vond. Ik heb deze avond heerlijk gegeten en nog belangrijker, nergens last van gehad! Bij iedere gang die er was, was er ook iets voor mij bereid. Bij het hoofdgerecht had ik zelfs keuze, net als de andere gasten.

Lemelerweg 13, 7731 PR Ommen

Wij hebben een zware allergie voor soja en hieraan gelieerde producten. Al diverse malen hebben wij bij De Nieuwe Brug gegeten en steeds gevarieerd een keuze kunnen maken van de kaart. Geen sausje op de bloemkool, geen mayo bij de friet en ook geen soja in het eten! Echt top: een aanrader!

Bolwerkstraat 2, 7511 GP Enschede

Ik was erg verrast over Fellini in Enschede. Ze hebben een speciale allergiemenukaart waarin tabellen staan met de gerechten en de meest voorkomende allergenen. Ze hebben ook de gerechten onderverdeeld in subgerechten (bijv. pizza: deeg, saus, topping). Hierdoor wordt het uitzoeken van een gerecht makkelijker en kan je sneller aangeven welke onderdelen van het gerecht je wel kan hebben. Dit maakt het contact met de bediening erg prettig en je kunt je (meer) ontspannen tijdens het wachten en eten. Een aanrader dus!

Brink 13, 7411 BR Deventer

Uit eten bij El Popo is een feestje, ook met onze dochter met koemelk- en kippenei-allergie. Op de kaart stond al aangegeven dat ze glutenvrije menu's hadden, dus dat gaf hoop. Na een mailtje kregen we een hele enthousiaste positieve reactie terug. Natuurlijk was het mogelijk om rekening te houden met onze allergiewensen. In het restaurant kreeg dochterlief een eigen kaart waarop de gerechten van het kindermenu die zij wel mocht hebben uitgeprint waren. Super! En het eten? Dat was heerlijk!

Noordik 8, 7661 RC Vasse

We hebben hier een aantal keer gegeten. Eerst even contact van te voren gehad en de kok vond het geen probleem om iets aparts voor mijn dochter klaar te maken. Ze heeft soja-, pinda- en notenallergie. We komen er dan ook graag terug.

Hengelosestraat 49, 7482 AA Haaksbergen

Na een busreis hadden wij een afscheidsdiner bij Evers in Haaksbergen. Ik had voordat de reis begon contact opgenomen met de kok van dit restaurant. Toen we aankwamen na de reis kreeg ik een heerlijk diner op maat! Hulde!