Rijkesluisstraat 18
5688 ED Oirschot

Wij willen een restaurant aanbevelen, namelijk Eetcafé-Bistro Ratatouille in Oirschot. Alles is glutenvrij. Je kunt van te voren reserveren en je allergieen doorgeven, en dan krijg je heerlijk eten. Echt een aanrader!

De Groene Toren, Vestdijk 3, 5611 CA Eindhoven

iWok & Go Eindhoven verkoopt bewust eten waar mensen ziek van worden. Van te voren heb ik aangegeven dat ik een week ziek word als ik gluten eet, en gevraagd wat ze me kunnen aanraden. Ze antwoordden: de brede noedel. Later blijkt dat deze puur van tarwe(gluten) gemaakt is. Ik word ziek, de eigenaar zegt dat hij het druk heeft, maar een kleine snackbar is, en geen geld en tijd heeft om verpakkingen te lezen en dat ook aan personeel te vertellen. Als hij dat van te voren gezegd had, had ik ergens anders gegeten. Maar als hij bewust een klant brede noedels adviseert, terwijl hij weet dat de klant van te voren aangeeft daar een week ziek van te worden, dan gaat daar structureel iets mis. Ik heb al melding gedaan bij de Voedsel- en Warenautoriteit.

Markt 11, 5611 EB Eindhoven

We hadden online gereserveerd en daar duidelijk bij vermeld dat er een persoon met ernstige pinda- en notenallergie komt. Het restaurant had gewoon de reservering bevestigd de volgende dag en geen contact opgenomen, dus ik ging er vanuit dat het goed zou zijn. Bij het bestellen in het restaurant bleek het allemaal niet zo allergievriendelijk als we dachten naar aanleiding van de allergiekaart op de website. De serveerster ging het (gelukkig) nog even navragen bij de chef-kok en die zei dat hij het persoonlijk afraadt om hier te eten met een ernstige allergie. Alles wordt (volgens de serveerster) namelijk in de middag al gemaakt in de keuken en 's avonds alleen nog opgewarmd in elkaar gezet. Daarbij wordt geen rekening gehouden met allergieën.

Galerij 2, 5341 CL Oss

Ze hadden een allergenenlijst. Onze dochter wilde graag frietjes. Zelfs de emmer met vet waarin ze bakken werd erbij gehaald om te controleren. Helaas was er geen toetje, maar ze wilden haar graag een appelmoesje geven of iets dergelijks.

Ten Hagestraat 2, 5611 GE Eindhoven

Een aantal weken geleden zijn we met collega's uit eten geweest bij 't Zusje in Eindhoven, een goed aangeschreven tapasrestaurant. In eerste instantie twijfelde ik of ik wel mee zou gaan. Ik eet namelijk vegetarisch en ben lactose-intolerant (sinds kort). Geen handige combinatie. Een paar weken voor ons bezoek heeft mijn collega gebeld om te vragen of ze ook tapas hebben voor een vegetariër met lactose-intolerantie. Dit was geen enkel probleem werd verteld. Bij aankomst nogmaals gemeld en ik zou een speciale kaart krijgen: de lactosevrije kaart. Helaas stonden hier alleen maar gerechten op met vis en vlees... Behalve dan friet en salade, maar daar kwam ik natuurlijk niet voor. Uiteindelijk hadden ze de vegetarische kaart er maar bij gepakt en daarop aangegeven welke gerechten voldoen. Met wat kleine aanpassingen waren dit maar 6 gerechtjes. Die heb ik die avond dan ook besteld. Helaas heb ik toch zeker 3x een gerechtje gekregen waarvan ik zeker wist dat er lactose in zat: iets met kaas, saus, croutons.. zucht.. Iedere keer teruggestuurd naar de keuken. Ik voelde mij echt een vervelende klant. Als je ver van tevoren weet dat er een vegetariër komt met lactose-intolerantie, dan kun je daarvoor toch wel iets opstellen, in plaats van een lactosevrije vleeskaart te overhandigen? Sorry, maar ik vond dit echt slecht.

Erpseweg 16, 5427 PG Boekel

Wij zijn hier al een paar keer wezen eten. De allereerste keer heb ik gebeld dat ik een ernstige voedselallergie heb en of ze daar rekening mee konden houden. Het antwoord was: omdat alles vers gemaakt wordt, kan het gerecht dat je uitkiest ter plekke worden aangepast. Tegenwoordig bel ik niet meer, maar zeg ik als ik er ben dat ik een ernstige voedselallergie heb. Het is nooit een probleem en je wordt erg goed geholpen. Zeer de moeite waard om daar een keer te gaan eten!