Zwartbroekstraat 40, 6041 JM Roermond

Afgelopen maandag in het Griekse restaurant Irodion in Roermond geweest, ik was eerst huiverig vanwege mijn allergieën voor noten, pinda's, sesamzaad en tomaat. Van tevoren even gebeld en nagevraagd waarmee ze hun gerechten bereiden en dat blijkt olijfolie en zonnebloemolie te zijn (dus geen pinda-/ notenolie). Alleen in de nagerechten zou pinda/ noten kunnen zitten, maar dat kon ik ter plekke bespreken. Tijdens de reservering en aan de serveerster mijn allergieën doorgegeven. Er werd heel erg goed rekening mee gehouden. We hebben heelijk gegeten. We waren zeer tevreden en ze waren erg klantvriendelijk!

Brugstraat 44, 6031 EG Nederweert

Een Italiaans restaurant: het lijkt haast onmogelijk als je o.a. geen paprika en tomaat mag eten. Maar wat hebben ze het goed aangepast voor mij. De hele tafel kreeg hetzelfde, maar ik kreeg een bord apart. Perfect opgelost!

Hommersumseweg 43, 6598 MC Heijen

Hier heb ik tijdens een vakantie met een koemelk-, ei- en sojavrij dieet gegeten. 's Middags heb ik een overlegje met de kok gehad, die vroeg wat ik niet mocht, juist wel mocht en en wat ik heel lekker vond. Hij heeft alles apart voor mij bereid, terwijl manlief langs het buffet kon. De kok serveerde het zelfs zelf aan mijn tafel, alles extra feestelijk gemaakt omdat ik dat verdiende volgens hem (ik was op dieet voor mijn zoon). Het was veel, lekker én allergeenvrij!

 

Haarenderweg 1, 6105 AW Maria Hoop

Ik kom vaker bij het eetcafe/ restaurant 't Berghoes. Dit is gelegen aan de Duitse grens. Het eten is er superlekker, de porties zijn er groot en het is niet duur. Ik heb altijd een blaadje bij me met de dingen erop die niet mag hebben. Dit geef ik mee aan de serveerster. Er wordt altijd super rekening mee gehouden en als ze het niet zeker weten komen ze het vragen. Meestal bestel ik de biefstuk met champignons, maar ook de pasta van de week is erg lekker.

(Allergieën: Noten, vis, ei, latex, tropische groenten, rauwe groenten in het algemeen en rauw fruit)

 

Grotestraat-centrum 25-27, 6301 CV Valkenburg aan de Geul

Ik heb zelf een ernstige pinda-allergie en al vaker gegeten bij La Casa. Ontzettend lekker eten, het hele gezin weet er wel iets lekkers van de kaart te halen. Op het menu staat pasta, tapas, pizza, vis en grillgerechten. Het personeel is altijd erg vriendelijk. Ik geef elke keer als ik er eet vooraf de allergie door bij het bestellen.

Ik raad wel aan om van tevoren te reserveren, het is er altijd erg druk.

 

Vrijthof 52, 6211 LE Maastricht

Al meerdere keren heb ik bij Gaucho's in Maastricht gegeten met een ernstige pinda-allergie. Er wordt goed rekening gehouden met mijn allergie. Ik heb van tevoren gemaild over bepaalde gerechten om al van te voren te checken wat ik wel of niet mag. Vervolgens zeg ik het nog eens in het restaurant. Ik heb er al lekkere steaks, lamscarré en spareribs met frietjes of gepofte aardappel gehad. Het dessert sla ik over, maar in plaats daarvan neem ik verse muntthee.

Ik heb al gegeten bij Gaucho's-filialen in Maastricht, Eindhoven, Utrecht, Den Haag, Breda en Amsterdam. Het was overal even heerlijk.