Meergranencrackers

Meergranencrackers

30 gram witte quinoa
30 gram zwarte quinoa
375 gram viergranenvlokken 
180 ml water
driekwart theelepel zout
5 eetlepels olie naar keuze

Ik ben dol op de rijke smaak van Waldcorncrackers, vol granen, pitten en zaden. Jarenlang ging het met die pitten en zaden helemaal mis bij mijn zoon. Maar niet getreurd! Deze meergranencrackers benaderen de smaak en het mondgevoel van de luxe knappertjes erg goed. En wie mag, kan natuurlijk ook experimenteren met 7-granenvlokken, sesam- of maanzaad en diverse lekkere pitten. Een eetlepel Italiaanse kruiden geeft ookeen leuke variatie. 

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng in een kom alle ingrediënten en kneed met de hand tot het enigszins 'pakt' tot een redelijk samenhangend deeg en verdeel in twee porties. Leg elk op een vel bakpapier op het aanrecht en druk wat plat met de hand. Rol daarna (met een met bloem bestoven deegroller) het deeg uit tot twee dunne plakken van ongeveer 25 x 35 cm. 
Snijd met een mes alvast in de gewenste vorm (vierkanten, rechthoeken, driehoekjes). Dat hoeft niet helemaal door en door, maar zo kun je straks de crackers mooi afbreken. Aangezien de crackers na het bakken nogal bros zijn, zijn kleine vierkante eenhapscrackers het makkelijkst. 
Doe de eerste lading met vel en al over op een bakplaat en bak 25 – 30 minuten in het midden van de oven. Let op dat het geheel niet te bruin wordt. Laat daarna (met bakpapier en al) op een rooster afkoelen, zet de tweede lading in de oven. Breek in (de voorgesneden) stukken. Bewaar eenmaal afgekoeld in een afsluitbare plastic doos of een trommel. 

Foto: Petra Schuster

Waardeer dit blogbericht:
0
Witte chocolade-matchamousse
Zoete vlinders

Gerelateerde post