GAE RobinstijnZondag 21 mei was een bijzondere dag voor de broers- en voetbalfans Jayden (11) en Ryan (10). Samen met hun vader en moeder bezochten zij de voetbalwedstrijd van Go Ahead Eagles tegen Volendam, op uitnodiging van FC Robinstijn, als Fan of the Match.

snoepjes138px'Zo'n heftige reactie, da's toch niets voor mij?'

Terwijl ik aan het werk ben, ligt er een zak met bananenschuimpjes op mijn bureau. Ik eet er een, twee, drie... Maar dan krijg ik het warm; ik voel dat mijn huid gloeit en in de weerspiegeling van mijn computerscherm zie ik dat mijn gezicht rood is en mijn lippen gezwollen zijn. Alles jeukt en de galbulten nemen per seconde toe. Ik ben opeens ook ontzettend benauwd.

'Ik vind het niks om mijn eigen eten mee te nemen.'Alysia138px

Alysia (12) heeft ernstige koemelkallergie en gaat naar de middelbare school. “Ik vind het helemaal niks om elke keer mijn eigen eten mee te nemen. Dan kijkt iedereen je zo aan omdat je eigen eten zit op te eten, terwijl de anderen kunnen eten wat ze willen.”

Madeleine138

Vier maanden voorbereiding de moeite waard!

Madeleine heeft een ernstige voedselallergie. Op vakantie gaan vergt veel voorbereiding. Op vliegvakantie naar Dubai helemaal. Maar het is de moeite waard.

"Met medicijnen en een voedingspatroon heb nu een prima leven"
marianne138px

Marianne (62) kwam voor haar ernstige pollenallergie bij de allergoloog. Ze bleek ook allergisch te reageren op allerlei voeding. 'Door medicijnen en een voedingspatroon heb ik nu een prima leven. Ik zie het als een praktisch, oplosbaar probleem'.

 ‘De meesters en de juffen hebben prikles gekregen’Martijn is allergisch voor tarwe

Martijn reageert als baby superallergisch op zijn eerste bordje pap. De oorzaak blijkt een allergie voor tarwe te zijn. Vijf jaar later volgt hij nog steeds een streng tarwevrij dieet. Gelukkig is er veel begrip van school en vriendjes. En zelf zal Martijn nooit zomaar iets aanpakken, schrijft zijn moeder Petra. ‘Als hij het niet zeker weet, vraagt hij steevast: mag ik deze wel?’  

Matthijs gaat voor provocatietest naar het ziekenhuis. Pinda lukt, wat volgt?

Matthijs (16) heeft al vanaf zijn geboorte voedselallergie. Als peuter raakt hij in shock bij de huidtest met kippenei. Pinda was lang een streng verboden product. Naarmate hij ouder wordt verandert zijn allergie. In 2007 test hij pinda. Binnenkort gaat hij kippenei proberen.

maartenenbianca138px

Knokken voor de borstvoeding

In de eerste dagen na zijn geboorte heeft Maarten bloed in zijn ontlasting. Snel wordt duidelijk dat hij koemelkallergie heeft. Zijn moeder knokt voor de borstvoeding, met dieet.