Med1pasAl je medische gegevens altijd bij de hand, dankzij een pasje op creditcardformaat. Handig?

De Med1pas is een USB-creditcard, waarop je al je medische gegevens kunt zetten. Deze gegevens worden automatisch in 6 talen vertaald. Daardoor kunnen artsen van over de hele wereld je gegevens bekijken, als je onverhoopt in een buitenlands ziekenhuis belandt.

Iedere gebruiker kan zijn of haar gegevens zelf invullen in een Persoonlijk Gezondheidsdossier. Dit dossier kan (en moet) tussentijds worden bijgehouden. Je kunt naast medische gegevens bijvoorbeeld ook aangeven wie je contactpersoon in geval van nood is.

Een Med1pas is te bestellen via de website https://www.europeesmedischpaspoort.nl/. Een pas kost €24,95 en je betaalt geen verzendkosten. Dit bedrag is volgens de verstrekker nodig om voor een veilige en stevige pas te kunnen zorgen.

De Stichting Voedselallergie biedt zelf overigens ook allergiepassen aan. Deze zijn te bestellen in onze webwinkel voor slechts  €4 (voor leden) en €7,50 (voor niet-leden).