giraffe80pxDe inschrijving voor de Familiedag van de Stichting Voedselallergie is geopend. Op 30 september 2017 zal deze plaatsvinden in DierenPark Amersfoort.

Zoals elk jaar bieden we ook dit jaar weer een gezellige en informatieve dag voor alle leden van de Stichting Voedselallergie. Het programma van de Familiedag biedt een aangename mix van kennis, ontspanning en veel herkenning voor iedereen met voedselovergevoeligheid.

Lunch

Natuurlijk hoort hier ook een heerlijke buffetlunch bij, waar zowel kinderen als volwassenen van kunnen genieten. De medewerkers van DierenPark Amersfoort weten hoe ze smakelijke allergeenvrije gerechten voor de vele honderden bezoekers van de Stichting Voedselallergie kunnen bereiden. Sommige van onze leden gaan alleen op de Familiedag uit eten, omdat ze weten dat het goed gaat.

Klik hier voor de lijst met ingrediënten van het buffet

Programma

Een overzicht van de activiteiten:

 • Inloopspreekuur diëtisten en oefenplaats voor adrenalinepennen
 • Infomarkt met lekkere hapjes en veel informatie. Producten zijn te koop met contant geld. Ontmoet ook de redactie en vrijwilligers van onze Stichting.
 • Sigrid van der Marel, diëtist en expert prikkelbare darm (o.a. FODMAP) is de hele dag aanwezig.
 • Lezingenprogramma voor volwassenen:
  1. Professor Huub Savelkoul (WUR): lange lezing over immuniteit, niet-allergische voedselovergevoeligheid en veel mogelijkheden tot het stellen van vragen en discussie. De darmen staan hierbij centraal.
  2. TNO: Wat is het risico van sporen van allergenen? Ook hierbij volop mogelijkheid voor vragen en wensen.
  3. Erna Botjes (voorzitter SVA): overzicht laatste ontwikkelingen in preventie, immunotherapie en verdere inzichten.
 • Activiteiten voor kinderen:
  • Veel kinderen vinden het fijn te ontdekken dat voedselallergie tijdens deze dag heel gewoon is.
  • Kinderen kunnen ontspannen knutselen en professioneel geschminkt worden.
  • Ook komen Yellow de Beer en Clown Miepie.
  • Toepasselijke cadeautjes zullen niet ontbreken!

Kosten

De kosten per deelnemer bedragen €12,50. Dit is inclusief parkeren, lunch, alle activiteiten en onbeperkt parkbezoek. Kinderen tot drie jaar hebben gratis toegang (meld ze wel even aan bij de inschrijving, dan ontvangen ze ook iets lekkers en een verrassing).

Schrijf je in!.

Heb je wensen of ideeën voor de invulling van het dagprogramma? Laat het ons dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..