14 Kasteelboerderij Openluchtmuseum Arnhem vierkantHet is weer tijd om het inschrijfformulier voor de Familiedag in te vullen! Leden van de Stichting Voedselallergie zijn op 5 oktober van harte welkom in het Nederlands Openluchtmuseum.

 

kids 4813443 640Kinderen waarvan verwacht wordt dat ze een heftige reactie krijgen bij orale immunotherapie, zouden kunnen starten met immunotherapie onder de tong.

man 3581659 640De gevolgen van klimaatverandering en het toenemende biodiversiteitsverlies veroorzaken een toename van allergieën en andere immuunaandoeningen. Dat schrijven onderzoekers in Frontiers of Science.

syringe 1884758 640
Het middel omalizumab (merknaam: Xolair) dat wordt ingezet tegen ernstig astma, blijkt soms ook te werken tegen voedselallergie.

cells 1872666 640Onderzoekers van de McMaster University en het in Denemarken gevestigde farmaceutische bedrijf ALK-Abello A/S hebben een baanbrekende ontdekking gedaan: een nieuwe cel die allergieën onthoudt.

etiketmall 1Het nieuws dat de allergenenwetgeving is aangepast, om zo onnodige vermeldingen van 'sporen' allergeen in producten te voorkomen, leidde tot een optreden van Stichting Voedselallergie in het NOS Journaal.