Teddybeer ziekVeel ouders en verzorgers zijn te laat met het toedienen van adrenaline bij een heftige allergische reactie. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie.

syringe 1884758 640De European Medicine Agency waarschuwt artsen en apothekers dat ze geen methylprednisolon-injecties moeten voorschrijven aan patiënten die allergisch zijn voor melk.

csm US products 150x150 5e3f3a77d3Informatie op verpakkingen in de supermarkt klopt lang niet altijd. Vooral bij producten uit Amerika gaat het vaak mis. Dat blijkt uit onderzoek van voedselwaakhond Foodwatch.

Ally testMet een draagbaar apparaatje dat vermalen voedsel test op de aanwezigheid van lactose, hoopt Britse studente Imogen Adams eten makkelijker te maken voor mensen met een lactose-intolerantie.

home office 336581 640Sinds kort heeft de Stichting Voedselallergie er twee nieuwe bloggers bij: Anne Delno en Sophia Kuijpers. Abonneer je op hun blogs om hun belevenissen met voedselallergie te volgen!

DNA stringEen eenmalige genbehandeling zou misschien levenslange bescherming tegen ernstige allergieën kunnen bieden. Dat blijkt uit recent immunologisch onderzoek uit Australië.