home office 336581 640Sinds kort heeft de Stichting Voedselallergie er twee nieuwe bloggers bij: Anne Delno en Sophia Kuijpers. Abonneer je op hun blogs om hun belevenissen met voedselallergie te volgen!

DNA stringEen eenmalige genbehandeling zou misschien levenslange bescherming tegen ernstige allergieën kunnen bieden. Dat blijkt uit recent immunologisch onderzoek uit Australië.

meelwormenEen promotie-onderzoek op de Universiteit Utrecht toont aan dat mensen met een garnalenallergie of huisstofmijtallergie vaak ook allergisch zijn voor meelwormen.

IMG 4069 1024x768Het Amerikaanse blad 'Allergic Living' deelt vaak handige tips en ideeën voor het omgaan met voedselallergie. Zo ook dit verhaal van Morgan Smith, die met heftige allergieën gewoon in het buitenland ging studeren.

labradoodleEen studie uit de VS laat zien dat baby's van families met huisdieren - waarvan 70% met een hond - meer microben hebben van twee typen die worden geassocieerd met een lager risico op allergieën en obesitas.

filipino cuisine 2098012 640Tip: VU-hoogleraar Jaap Seidell beantwoordt wekelijks vragen van lezers over voeding en gezondheid in Het Parool.