bulb 1238332 640Volgens een Spaans onderzoek zorgen knoflook en ui voor bijna 3% van de bewezen overgevoeligheidsreacties.

Familiedag2017De familiedag 2019 vindt op 9 november plaats in Ouwehands Dierenpark. Inschrijven kan nog tot en met 29 oktober.

world 3854016 640In Europa moeten 14 allergenen verplicht vermeld worden op het etiket. Maar hoe zit dat in andere landen? Dat kun je zien op een nieuwe interactieve wereldkaart.

Atopic dermatitis child 2Volgens onderzoekers is het geen toeval dat baby's met eczeem later voedselallergieën, astma en hooikoorts ontwikkelen - ook wel allergische mars genoemd. Het beschermen en hydrateren van de huid, vooral op jonge leeftijd, kan (mogelijk) helpen bij het voorkomen van voedselallergieën, astma en hooikoorts.

melkWie in zijn leven als eerst rauwe melk drinkt, dus melk rechtstreeks van de koe, en dan allergisch wordt, krijgt later minder heftige reacties op melkeiwit, dan wie begint met verwerkte melk uit de winkel.

visEen betrouwbaarheidstest van 26 commercieel verkrijgbare huidpriktesten voor visallergie laat grote verschillen tussen de preparaten zien, zo ontdekten Australische onderzoekers.