eimelk80pxTwaalf procent van de Nederlanders denkt een voedselallergie te hebben, maar amper een derde heeft symptomen die werkelijk bij een allergie zouden passen. Dat zegt promovendus Dorien Westerlaken in een interview met EenVandaag.

Familiedag2017Vorige week viel bij onze leden de uitnodigingsbrief met het programma van de Familiedag 2018 in de bus. Dit evenement vindt op 10 november plaats in Ouwehands Dierenpark.

dietist80Het Utrechtse Diakonessenhuis opende deze week een nieuw multidisciplinair allergiecentrum. Naast behandeling en dieetadvies is er ook een preventiepoli aanwezig.

tablets 3532308 640Bij een infectie moet je soms antibiotica slikken. Maar deze kunnen een negatief effect hebben op je darmen, wat weer allergische reacties kan versterken. Daarom komen artsen met een lijst van probiotica, die de schade door antibiotica tegengaan.

Gezocht nieuwe kookredacteur

Yvonne van der Brugge, onze fantastische kookredacteur die zowel voor de website als het kwartaalblad recepten maakt, gaat ermee stoppen. Daarom zoeken we een nieuwe, enthousiaste kookfanaat!