14 Kasteelboerderij Openluchtmuseum Arnhem vierkantDe jaarlijkse Familiedag gaat verhuizen: na jaren in Ouwehands Dierenpark mogen we volgend jaar aanschuiven in de Kasteelboerderij in het Nederlands Openluchtmuseum!

toothpaste 3067569 640Na immunotherapie via injecties, neussprays en pleisters is nu een onderzoek gaande naar een nieuwe vorm: via tandpasta. Een eerste fase van het onderzoek is veelbelovend: het lijkt erop dat de pinda-tandpasta veilig en effectief werkt.

wash 4934590 640De aanname dat een hygiënischere omgeving zorgt voor steeds meer allergieën is misschien niet helemaal waar, zo ontdekten Zweedse onderzoekers in een proef met 'schone' en 'vieze' muizen.

orang utan g6d62f7539 640Met een heerlijk zonnetje op de rug lopen we vol goede energie langs de giraffen en apen om weer een gezellige dag in het Jungle-restaurant van Ouwehands Dierenpark tegemoet te gaan. Een verslag van een familiedag vol mooie gesprekken en ontmoetingen.

pipet 7723519Het MACK (Martini Allergie Centrum voor Kinderen) en twee andere ziekenhuizen zijn onlangs gestart met de ORKA-NL studie, een wetenschappelijk onderzoek naar orale immunotherapie bij kinderen onder 2,5 jaar.

Allergologie TjongerschansHet Heerenveense ziekenhuis Tjongerschans heeft in september de polikliniek allergologie in gebruik genomen. Daarmee is goede zorg voor patiënten in Friesland toegankelijker geworden.