familiedag rhenen 2018 7 vierkantNa goed overleg is het duidelijk: de Familiedag 2021 in Ouwehands Dierenpark gaat door! Wij heten u van harte welkom op 30 oktober in Ouwehands Dierenpark.

refrigerator 1619676 640Vier Eindhovense studenten hebben een nieuw kaartspel verzonnen: 'King Fridge', zo schrijft het AD. Het idee hiervoor ontstond mede door hun voedselallergieën.

baby 21167 640Het OLVG in Amsterdam zoekt zwangere proefpersonen voor een studie naar de relatie tussen voeding, de samenstelling van borstvoeding en allergie.

syringe 5629839 640Goed nieuws voor wie een allergische reactie kreeg na de eerste coronaprik: Amerikaans onderzoek laat zien dat je de tweede prik veilig kunt krijgen.

ingredients 967905 640“Leg allergeneninformatie op etiketten wettelijk vast.” Dat adviseren onderzoekers na een studie over hoe mensen allergeneninformatie op etiketten interpreteren en beoordelen. Meer dan de helft van de deelnemers vond de informatie onduidelijk.

sojaDe Gezondheidsraad heeft in juni een voedingsadvies uitgebracht voor zwangere vrouwen. Ze krijgen onder andere het advies om voldoende calcium, jodium en ijzer binnen te krijgen en tweemaal per week vis te eten. Foliumzuur en vitamine D slikken blijft belangrijk. Met sommige producten moet je oppassen, zoals met... soja.